Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Δύο τραπεζίτες πάνε να δώσουν 57.300.000 ευρώ σε χρεοκοπημένο συγκρότημα...


newego_LARGE_t_1101_54269022Σε μια περίοδο κατά την οποία οι τράπεζες έχουν κλείσει οριστικά και αμετάκλητα τις γραμμές χρηματοδότησης σε μικρές,  μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις κάποιοι τραπεζίτες εξακολουθούν να μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε....
χρεοκοπημένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα με τα οποία συνδέονται με σχέσεις… στοργής και διαπλοκής.
Στην κατεύθυνση αυτή δύο συστημικοί τραπεζίτες οι οποίοι διαχειρίζονται λεφτά του ΤΧΣ δηλαδή των φορολογούμενων, “τακτοποίησαν” τον δανεισμό του χρεοκοπημένου συγκροτήματος  μετατρέποντας τις προηγούμενες οφειλές σε νέο ομολογιακό δάνειο μακροπρόθεσμης αποπληρωμής ύψους 57.300.000 ευρώ! 
Όμως ο συγκροτηματάρχης δεν μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς καμία εγγύηση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι φίλοι τραπεζίτες να δεχθούν ως εγγυήσεις 33.718.750 μετοχές οι οποίες βεβαίως δεν έχουν απολύτως καμία αξία αφού η επιχείρηση βρέθηκε πρόσφατα εκτός Xρηματιστηρίου.
Είναι δυνατόν να δοθεί το τεράστιο αυτό δάνειο από τους Τραπεζίτες επί της ουσίας χωρίς εγγύηση;
Και γιατί άραγε δεν ζητήθηκαν προσωπικές εγγυήσεις από τον ίδιο τον συγκροτηματάρχη;   
Το σκάνδαλο είναι γιγαντιαίο και στην περίπτωση που πέσουν υπογραφές εγκυμονεί ο κίνδυνος να βρεθούν οι τραπεζίτες αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.
Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι εάν οι αρμόδιοι του ΤΧΣ και οι γνωστοί… ταλαντούχοι  ελεγκτές  της Τράπεζας της Ελλάδος θα αφήσουν να περάσει μια τέτοια μαϊμουδιά.
Εκτός αν το κόλπο είναι συστημικό οπότε θα έχουμε άλλου τύπου γλέντια
 
.http://lykavitos.gr/archives/95945
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...