Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το “Μνημόνιο” της Ελλάδας πολύ χειρότερο από τα “Μνημόνια” των χωρών της Λατινικής Αμερικής




άρθρο του Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

.

Επαίρονται οι κυβερνώντες και συγκυβερνώντες της κατοχικής κυβέρνησης ότι ψήφισαν και υπέγραψαν το εθνοκτόνο και πατριδοκτόνο “Μνημόνιο” “για να σώσουν την Πατρίδα”!

Η αλήθεια όμως είναι ότι το κοινωνιοκτόνο “Μνημόνιό” τους και τα όσα θέσπισαν κατά του φαύλου λαού και της εκποιούμενης Πατρίδας, περιέχει όρους και επιταγές που είναι πολύ δυσμενέστεροι από ανάλογα δάνεια των χωρών της Αφρικής!



Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα πιο κάτω στοιχεία, τα οποία παραθέτει η καθηγήτρια της κοινωνιολογίας του Σικάγου Σάσκια Σάσεν, αναλύοντας τα αίτια της τρομοκρατίας, σε συνδυασμό με τις υπερχρεωμένες 50 χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, από τις οποίες: “Το ΔΝΤ ζητάει να δίνουν το 20-25% από τα έσοδα των εξαγωγών τους για την αποπληρωμή του χρέους (Τα στοιχεία παρατίθενται σε κείμενό της, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001 και περιλαμβάνονται στο συλλογικό τόμο: “Η τρομοκρατία και η κοινωνία των πολιτικών”, εκδ. “Μετέχμιο”, Αθήνα, 2002, σελ. 53-58).

Συμπέρασμα: Στο βαθμό που τα στοιχεία αυτά ανταποκρίνονται στα πράγματα έπεται ότι το δολοφονικό μνημόνιο που υπέγραψε ο Τζέφρη και ψήφισαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ είναι απείρως επαχθέστερο για την Ελλάδα.

Στις χώρες αυτές η αρπακτικότητα του ΔΝΤ περιορίστηκε στην είσπραξη του 20-25% των εσόδων από τις εξαγωγές τους, ενώ για την “υπερήφανη” Ελλάδα θεσπίστηκαν αυτά που βιώνει ο “κυρίαρχος” λαός στο στομάχι του, την εργασία του, την ασφάλισή του κ.τ.λ., κ.τ.λ. με την ταυτόχρονη κατάσχεση και υποθήκευση του ορυκτού πλούτου, της ακίνητης περιουσίας, της θάλασσας, του νερού και του αέρος!

Κι όμως, αντί να έχουν ήδη περάσει από στρατοδικείο εξακολουθούν να βγάζουν λόγους… υπέρ πατρίδος μέσα στο μπορντέλο εν μέσω ενός γονατισμένου, μεταλλαγμένου και σαπισμένου λαού!

Θα τελειώσω το… αντιδημοφιλές αυτό σχόλιο με τούτη την πρόταση της εν λόγω καθηγήτριας: “Τα δημοσιονομικά χρέη των φτωχών χωρών, πρέπει να αποτραβηχτούν από την παγκόσμια αγορά κεφαλαίων και να ενταχθούν στον τομέα του δημοκρατικού συστήματος. Ο Τ.Κέινς πρότεινε αυτό το σύστημα, στη δεκαετία του ’40, όταν δημιουργήθηκε το ΔΝΤ το οποίο προσανατολίστηκε προς αυτή την κατεύθυνση με το σχέδιό του για έγκαιρη παραχώρηση δανείων, πριν την εμφάνιση της κρίσης, αντί της αποζημίωσης των επενδυτών των πλούσιων χωρών”.

Ερώτημα: Γιατί δεν τολμούν οι εγχώριοι μπάτλερ του διεθνούς κεφαλαίου ν’ αξιώσουν ανάλογες ρυθμίσεις; Θέλουν τάχα, όπως διατείνονται, να είναι συνεπείς στο λόγο τους όταν εξαπατούν μονίμως και χυδαία τον “κυρίαρχο” λαό τον οποίο ασύστολα διαγουμίζουν;

Επειδή όμως ο εκφυλισμένος και προδοτικός πολιτικαντισμός οδύρεται και ολοφύρεται για τις κάποιες βελούδινες και ανώδυνες αποδοκιμασίες ελάχιστων -δυστυχώς- αγανακτισμένων κατά των λεγόμενων βουλευτών, τους παραπέμπω σε τούτη την ανάλυση της καθηγήτριας, η οποία συνδέει άμεσα την τρομοκρατία με τη φτώχεια.

Γράφει: “Πιθανόν να πιστεύουμε ότι το χρέος και η αυξανόμενη φτώχεια στον Παγκόσμιο Νότο δεν έχουν καμία σχέση με τα πλήγματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. Αλλά έχουν. Οι επιθέσεις είναι η γλώσσα της ύστατης λύσης. Έως σήμερα οι καταπιεζόμενοι και οι διωκόμενοι έχουν χρησιμοποιήσει πολλά είδη γλώσσας στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν μαζί μας, εμείς φανήκαμε ανίκανοι να ερμηνεύσουμε το νόημά τους. Έτσι οι λίγοι ανέλαβαν την προσωπική ευθύνη να μιλήσουν σε μία γλώσσα που δεν χρειάζεται μετάφραση” (βλ. όπ. π. σελ 58).

Συνεπώς: Το χρέος, η φτώχεια και η απόγνωση φθάνουν έως την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και οι δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες αυτών που ενταφίασαν την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι απολύτως πρόστυχες και προδοτικές!

Σύνθημα του καταπιεσμένου και πεινασμένου λαού πρέπει να είναι: Στο σκαμνί οι προδότες. Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες που μας οδήγησαν σε τούτη την αδιανόητη πολυεπίπεδη κατάντια.

.

Αθήνα, 19/07/2013

Ο αντιδημοφιλής πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

.

Φωτό από το TeakDoor


 http://averoph.wordpress.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...