Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τρελάθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών-Θα κάνουν κληρώσεις με δώρα στους φορολογούμενους!


Επανέρχεται σε ισχύ το μέτρο συλλογής αποδείξεων από την Κυβέρνηση.
Ο υπουργός Οικονομικών μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την κατάργηση του νόμου, τον επαναφέρει σε ισχύ για το 2014.


«Δεν καταργούμε το μέτρο συλλογής αποδείξεων και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο, όπου το μέτρο θα συνοδεύεται από φορολογικά κίνητρα» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» μεταξύ των κινήτρων που εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να «δελεάσουν» τους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις είναι η διενέργεια κληρώσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα με δώρα όπως αυτοκίνητα, ταξίδια ή ακόμα και μετρητά.
Οι φορολογούμενοι πληρώνοντας με πιστωτικές κάρτες ή κάρτες αποδείξεων στις συναλλαγές τους θα μπορούν να επωφελούνται πολλών κινήτρων που μάλιστα δεν θα αποτελούν επιβάρυνση για τον Προϋπολογισμό.
Επιπρόσθετο κίνητρο όπως αναφέρει το δημοσίευμα μπορεί να είναι και η έκπτωση κατά 10% στο ΦΠΑ. Ο φορολογούμενος ο οποίος θα επιλέγει το «πλαστικό χρήμα» για τις συναλλαγές του θα έχει για κάθε απόδειξη έκπτωση της τάξης του 10% επί του καταβαλλόμενου ΦΠΑ.
Από το Υπουργείο στα πλαίσια της εφαρμογής των νέων αυτών μέτρων εξετάζεται το ενδεχόμενο να χαμηλώσει το όριο των συναλλαγών των πιστωτικών καρτών.



 http://exofitsio.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...