Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ


Τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, αξιοποίησης ακινήτων εγκαινίασε την Τετάρτη το ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα πούλησε ήδη δύο ακίνητα. Ενα στο Κολωνάκι έναντι 1,1 εκατ. ευρώ κι ένα στην Καβάλα έναντι 400.000 ευρώ...

Η προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ θα ενισχυθεί, ώστε να αξιοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα ένας μεγάλος αριθμός δημοσίων ακινήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια, τα οποία σήμερα στην πλειοψηφία τους είναι παντελώς εγκαταλειμμένα και φυσικά, αναξιοποίητα.

Η ανταπόκριση της αγοράς ήταν άμεση και πολύ θετική αφού κατατέθηκαν προσφορές συνολικού ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Το πρώτο ακίνητο, συνολικής έκτασης 703 τ.μ., σε οικόπεδο 226 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο, πλειοδοτήθηκε στα 1,1 εκατ. ευρώ. Με την πώληση αυτή διασώζεται ένα ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι έργο του αρχιτέκτονα Β. Τσαγρή και παρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής της πόλης της Αθήνας, παραμένει κενό και ασυντήρητο για περισσότερα από 7 χρόνια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δομική του κατάσταση και επιπλέον το Δημόσιο να στερείται σημαντικά έσοδα. Το δεύτερο δημόσιο ακίνητο, που πλειοδοτήθηκε στα 400.000 ευρώ, βρίσκεται στην παραλία Καλαμίτσας στην πόλη της Καβάλας. Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δημοπρασίας και οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιήσει ο αγοραστής θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ανδρέας Ταπραντζής, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι για το επιτυχημένο ξεκίνημα αυτής της σύγχρονης και απόλυτα διαφανούς διαδικασίας αξιοποίησης ακινήτων μέσω του διαδικτύου, η οποία αποτελεί καινοτομία και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον και να επιτύχει υψηλό προσφερόμενο τίμημα για τα συγκεκριμένα ακίνητα σε μια χειμαζόμενη αγορά.Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης περιουσίας του Δημοσίου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής μας οικονομίας».

Η πλατφόρμα e-publicrealstate.gr είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΤΑΙΠΕΔ με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).
dimotikosafari.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...