Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

-Αλέκο, βγες μπροστά Πανίσχυροι μηντιάρχες ζητούν από τον πρώην υπουργό να πάρει πρωτοβουλίες πριν γίνουμε Ταχρίρ(σσ πλακα θα κάνουν...)


Στο σπίτι πασίγνωστου επιχειρηματία των ΜΜΕ βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε ασφυκτική πίεση για να βγει μπροστά με την δημιουργία νέου φορέα!



-Αλέκο, σε λίγο η Αθήνα θα γίνει Ταχρίρ. Πρέπει να υπάρχει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει εμφύλιος....



Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει μια και δεν έχει διάθεση να κατέβει εκ νέου στην πολιτική ζωή ξεκινώντας από την αρχή. Μόνο που σ΄αυτή την Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε πλέον.

Σημειώνουμε ότι στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, ο Αλέκος Παπαδόπουλος είχε στραφεί κατά του μνημονίου, το οποίο όπως είπε,έκανε ό,τι ήταν να κάνει και έχει εκπνεύσει,

Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περιορίστηκε στην εφαρμογή του μνημονίου, χωρίς να κάνει καμία μεταρρύθμιση σε καίριους τομείς και άσκησε κριτική στα κόμματα της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι καλλιεργούν μια αδικαιολόγητη αισιοδοξία. Όπως τόνισε, τώρα το λογιστικό μοντέλο πρέπει να αντικατασταθεί για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει στην ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι η Ελλάδα εμφανίζεται στους εταίρους να ζητιανεύει ενώ άλλα κράτη που έλαβαν βοήθεια από το ΔΝΤ, όπως η Τουρκία και η Βραζιλία, ανέλαβαν με συναγερμό της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ελίτ να βγάλουν μόνοι τους με δικό τους σχέδιο, τις χώρες τους από την κρίση.

Ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι ο λαϊκισμός έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη φιλοσοφία, χαρακτήρισε την ανεργία ως το χειρότερο πρόβλημα και σημείωσε ότι δεν αντιμετωπίζεται με προγράμματα ανακούφισης αλλά πρέπει να καταπολεμηθεί μέσω των επενδύσεων. Χαρακτήρισε επίσης ξεπερασμένο το μοντέλο διοίκησης, σημειώνοντας ότι τα υπουργεία θα πρέπει να μεταφέρουν αρμοδιότητες και υπαλλήλους σε δήμους και Περιφέρειες και να εξελιχθούν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς με 200 άτομα που γνωρίζουν τη δουλειά. Το πρόβλημα των υπουργείων χρειάζεται τρεις μήνες για να επιλυθεί, αλλά θέλει πολιτική βούληση, σημείωσε χαρακτηριστικά. Στην ερώτηση δε του κ. Παπαχελά αν πιάσαμε πάτο, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Όχι δεν πιάσαμε ακόμη πάτο».

Αυτά είχε πει τότε. Ο πάτος έχει αρχίσει πλέον να διαφαίνεται και κάποιοι καλούν την κλάση του Αλέκου…


 http://exofitsio.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1715.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...