Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Εκτός ελέγχου Βενιζέλου η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ


Τα όσα έγιναν κατά την ψηφοφορία στην Βουλή σε σχέση με τους αντάρτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- που είτε καταψήφισαν όπως ο...
Π.Κουκουλόπουλος είτε δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία όπως ο Α.Κακλαμάνης- έρχονται να επιβεβαιώσουν τους πλέον μύχιους φόβους του Ευάγγελου Βενιζέλου όλο το προηγούμενο διάστημα .

Όσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάθεται στην αναπαυτική πολυθρόνα της θέσης του Αντιπροέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών, βλέπει το εσωτερικό του κόμματός του να βράζει: κυρίως από στελέχη που δεν είναι διατεθειμένα να βαλουν το κεφάλι τους στην κρεμάλα ψηφίζοντας διαρκώς όλο και επαχθέστερα μέτρα και την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι "σύντροφοί" τους να... "γεύονται" τις καρέκλες τις εξουσίας.
Και εδώ είναι το πρόβλημα: ότι η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης κρέμεται πλέον από τους υπόγειους εκβιασμούς βουλευτών, οι οποίοι είναι κυρίως αυτοί που δεν ανέλαβαν κάποια κυβερνητική θέση στον τελευταίο ανασχηματισμό και συνεπώς αισθάνονται ότι έχουν μείνει στην "απ' έξω".
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Βενιζέλος δεν ελέγχει πλέον ούτε αυτούς τους λίγους βουλευτές που του απέμειναν στο κόμμα του. Η διαμόρφωση μίας νέας εσωτερικής αντιπολίτευσης στον Βενιζέλο θεωρείται θέμα χρόνου, ενώ πληροφορίες δεν αποκλείουν να αναλάβει επικεφαλής μίας τέτοιας κίνησης ακόμα και ο ίδιος ο Π. Κουκουλόπουλος, αφού στην περίπτωση της καθαίρεσής του από το πόστο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναμένεται να τραβήξει μία διαχωριστική γραμμή από τον Ευάγγελο Βενιζέλου. Με άλλα λόγια ίσως δούμε να επαναλαμβάνεται στις σχέσεις Βενιζέλου- Κουκουλόπουλου αυτό που έγινε και στις σχέσεις Βενιζέλου- Λοβέρδου, οι οποίοι από κοινοί φίλοι και σύμμαχοι κατέληξαν να είναι πολιτικά "θανάσιμοι εχθροί".
Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζονται έντονα από την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος βαίνει διαρκώς πιο αποδυναμωμένος γεγονός που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αντιληπτό και από βουλευτές της ΝΔ. Ωστόσο οι επικριτικές φωνές για τις αρμοδιότητες και την πίτα της εξουσίας που έχει παραχωρηθεί από τον Σαμαρά στον Βενιζέλο, αναμένεται να ενταθούν ιδιαιτέρως μετά και τα σημάδια αποσύνθεσης που παρουσιάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...