Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ανταγωνιστικότητα … όταν παίρνω φόρα κατηφόρα


Γράφει ο Ανέστης Γεωργιάδης
Στη οικονομία οι αιτίες και τα αποτελέσματα έχουν ονοματεπώνυμο . Προσωπικά την ανταγωνιστικότητα την θεωρώ τον σοβαρότερο οικονομικό δείκτη διότι δείχνει την δύναμη μιας χώρας να επιβιώσει στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη .


Το παγκόσμιο ρεκόρ κατρακύλας που έχει η Ελλάδα τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει ονοματεπώνυμο . Αυτή η εξευτελιστική πορεία έχει αποτελέσματα χειρότερα και από τον πλήρη αφοπλισμό της Ελλάδας .

Καραμανλής και Παπανδρέου είναι οι κύριοι διαχειριστές του κακού , όμως και στις μέρες του μνημονίου , στο όνομα του οποίου σφαγιάστηκε ο Ελληνικός οικονομικός ιστός υποτίθεται για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας , αυτή συνεχίζει να κατρακυλά προς την άβυσσο του τρίτου κόσμου .

Συμπληρωματικά πρέπει να αναφερθεί ότι ο συμπαθής κος Κωστής Χατζηδάκης από τις 7-1-2009 έως τις 7-10-2009 ήταν υπουργός Ανάπτυξης και την χρονιά εκείνη (2009) η ανταγωνιστικότητα υποχώρησε 4 θέσεις και το 2012 χρεώνεται το μισό (έξη μήνες) της υποχώρησης των 6 θέσεων .

Η ανταγωνιστικότητα χρειάζεται να εκτιναχθεί δεκάδες θέσεις κάθε επόμενο χρόνο , όμοια με την σπώλεια που εμφάνιζε τα προηγούμενα χρόνια . Ένα λογικό ερώτημα τώρα . Ο παρόν υπουργός έχει τελικά τα προσόντα; Η καθημερινότητα πάντως δεν δείχνει κάτι τέτοιο , μάλλον το αντίθετο συμβαίνει , διότι αντί ριζοσπαστικών μέτρων , λαμβάνονται σαν μέτρα κάτι νερόβραστες αηδίες .

Το βραβείο πάντως πάει στον Δημήτρη Σιούφα (Υπουργός ανάπτυξης 27 Σεπτεμβρίου 2007 – 15 Οκτωβρίου 2009 el.wikipedia.org/wiki/Δημήτρης_Σιούφας) χονδρικά στην θητεία του κατέρρευσε η ανταγωνιστικότητα 28 θέσεις.


paaragoume.wordpress.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...