Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δηλώσεις Φ. Φίλιου για τα νέα μέτρα στην αυτοδιοίκηση


c_400_225_16185078_0___images_stories_politika-prosopa_1-filios.jpgΣτην κατάργηση του αυτοδιοίκητου και της συνταγματικής κατοχύρωσης των Δήμων, οδηγεί το νέο πακέτο μέτρων που επεξεργάστηκαν τα συναρμόδια υπουργεία σε βάρος του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, με αφορμή και την απόφαση της ΚΕΔΕ για κλείσιμο των υπηρεσιών των Δήμων, υπογράμμισε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και καυτηρίασε τις κυβερνητικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι διαλύουν ότι με στήθηκε με κόπο πολλών ετών και με κόστος που πλήρωσαν οι πολίτες.

«Πρέπει τώρα να σταματήσει το κυνηγητό των δήμων…

Βλέπουν όλοι ότι τα μέτρα που παίρνουν είναι λαθεμένα, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό η κατάσταση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στη δήλωσή του μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Οι τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης είναι έξω από κάθε λογική. Δεν πρόκειται για αποφάσεις με τις οποίες οδηγούνται εργαζόμενοι στην πόρτα εξόδου, αλλά για αποφάσεις που πλήττουν τον ίδιο τον θεσμό της αυτοδιοίκησης…

Κι αυτό που καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί που προχωρούν σε οριζόντιες περικοπές είναι αν θέλουν την αυτοδιοίκηση ή όχι.

Με την εφαρμογή του Καλλικράτη στην αυτοδιοίκηση πέρασε ένα πλήθος αρμοδιοτήτων από τις πρώην Νομαρχίες και τα υπουργεία.

Δυστυχώς στην πορεία είδαμε να περικόπτονται πόροι, να αφαιρείται κάθε δυνατότητα οραματικού σχεδιασμού και να αντιμετωπίζονται οι δήμοι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς ως δεύτερης κατηγορίας.

Αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις νομίζουν ότι στο χώρο της αυτοδιοίκησης βρήκαν τη μεγάλη δεξαμενή για την εφαρμογή των σκληρών μνημονιακών μέτρων. Κάνουν λάθος. Το μήνυμα που στέλνει η αυτοδιοίκηση, μετά και τη χθεσινοβραδινή απόφαση της ΚΕΔΕ, είναι ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν έχουν να πάρουν τίποτα πλέον από μας.

Σήμερα μας έχουν μετατρέψει σε θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου. Άλλα συμφωνήσαμε πριν ένα μήνα στο συνέδριο στα Γιάννινα με τον Υπουργό Εσωτερικών και άλλα πράττουν σήμερα οι κύριοι Μιχελάκης και Μητσοτάκης.

Με την τακτική αυτή δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Ειδικά όταν η θέση της αυτοδιοίκησης είναι σαφής και ξεκάθαρη και όταν το τίμημα στη δημοσιονομική αναπροσαρμογή της χώρας το οποίο έχουν καταβάλει οι Δήμοι είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερο από κάθε άλλο φορέα του δημοσίου.

Το μήνυμα είναι λοιπόν είναι ένα κι απολύτως σαφές. Πρέπει τώρα να σταματήσουν το ανελέητο κυνηγητό σε βάρος των δήμων και των εργαζόμενων σε αυτούς. Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές».

Αναφερόμενος ειδικότερα στη Δημοτική Αστυνομία σημείωσε ότι είναι μία νευραλγική υπηρεσία η οποία ασκεί ένα πλήθος αρμοδιοτήτων σε καθημερινή βάση. «Είναι ένα σοβαρό εργαλείο στα χέρια των δήμων και δεν μπορούν να μας το αποστερούν», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Στη Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων υπηρετούν 25 άτομα, τα οποία έχουν προσληφθεί μέσω του ΑΣΕΠ και έχουν περάσει τη σχετική εκπαίδευση.




http://www.firmani.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...