Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Υπόσχονται μετατάξεις στην ΕΛ.ΑΣ. όταν η τρόικα απαγόρευσε εισακτέους στις Σχολές




Η κυβέρνηση υπόσχεται στους Δημοτικούς Αστυνομικούς μετατάξεις στην ΕΛ.ΑΣ. όταν με εντολή της τρόικας για δύο χρόνια δεν θα εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές νέοι σπουδαστές. Θεωρούν οι δανειστές πώς στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και όχι προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν, αλλά και απολύσεις έχει εισηγηθεί.
Πρόκειται για μία απίστευτη κοροϊδία και...
εμπαιγμό σε βάρος των 3.500 Δημοτικών Αστυνομικών που η κυβέρνηση αποφάσισε εν μία νυκτί να «πετάξει» στο δρόμο. Τους παραμυθιάζει δε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης με μετατάξεις στην ΕΛ.ΑΣ. μόνο και μόνο να κάμψει τις αντιδράσεις τους και εν συνεχεία να τους πει «η τρόικα θεωρεί τις μετατάξεις προσλήψεις και τέτοιες δεν μπορούν να γίνουν στην Αστυνομία».


Είναι δεδομένο πώς θα συμβεί αυτό. Εδώ η τρόικα απαίτησε και η κυβέρνηση (του Λ. Παπαδήμου) δέχθηκε να υπογράψει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το κλείσιμο των αστυνομικών σχολών για δύο χρόνια (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού λένε, ας ελπίσουμε πώς δεν θα συμβεί αυτό), τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015 με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν να γίνουν άλλες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία.


Θα υπάρχει κενό δηλαδή δύο τάξεων στην ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρωτόγνωρο. Όπως και το γεγονός ότι αποφασίσθηκε να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές φέτος, αλλά οι επιτυχόντες θα προσληφθούν μετά από δύο χρόνια. Κάτι από ΑΣΕΠ θυμίζει αυτό που ενώ πέτυχαν στις εξετάσεις ποτέ δεν προσλήφθηκαν.


Η κυβερνητικά αναλγησία και η αμετροέπεια δεν έχουν όρια. Κοροϊδεύουν ανθρώπους νέους και μορφωμένους, όπως είναι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, οι οποίοι προσεληφθήκαν στην πλειοψηφία τους μετά το 2004 με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με μισθό 800-850 ευρώ το μήνα.


Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους για να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 3.500 Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι 2.250 σχολικοί φύλακες. Η κυβέρνηση όμως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσει στην κινητικότητα (έτσι έχει βαφτίσει τις απολύσεις).


Ήταν που δεν θα πείραζαν όσους προσλήφθηκαν με διαφανείς διαδικασίες και ειδικά αυτούς που μπήκαν στο Δημόσιο με ΑΣΕΠ. Πράττουν ακριβώς το αντίθετο. Απολύουν αυτούς και προστατεύουν τα κομματικά τους ρουσφέτια.
 



sklantzithres.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...