Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τελεσίγραφο ευρωζώνης: Δόση «γιοκ» για 3 μήνες αν δεν υπάρξει συμφωνία



Προειδοποίηση ότι εάν η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα δεν ολοκληρωθεί με συμφωνία, τότε η επόμενη δόση προς τη χώρας μας δεν θα είναι διαθέσιμη για τους ερχόμενους τρεις μήνες απηύθυνε αξιωματούχος της ευρωζώνης σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters....«Εάν δεν ολοκληρώσουμε αυτή την αξιολόγηση, δεν βλέπω κάποια εκταμίευση προς την Ελλάδα τους επόμενους τρεις μήνες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν για το θέμα αυτό την Δευτέρα. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μάλλον η καταβολή της δόσης δεν θα καθυστερήσει.

Νωρίτερα, στο ίδιο πρακτορείο, Ελληνας αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών μετέφερε την εκτίμηση ότι έως τη Δευτέρα με την τρόικα θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα εκτός της κινητικότητας.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο Ελληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι στο ακραίο σενάριο καθυστέρησης της δόσης, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

«Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου», ανέφερε η ίδια πηγή. «Θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων, θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων και ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες περικοπές πληρωμών», πρόσθεσε.

Το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει ότι η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για την κινητικότητα, όπως αυτές έχουν τεθεί.
 
 
 http://egionews.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...