Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Προσοχή στον χύμα καπνό: Είναι επικίνδυνος για την υγεία!

Όσοι αγοράζουν χύμα καπνό με το κιλό -τουτέστιν παράνομα- καπνίζουν σκουπίδια. Αυτό μας υποστήριξε κορυφαίος παράγοντας του κλάδου τονίζοντας ότι πλέον ο χύμα καπνός που διακινείται παράνομα στη χώρα φθάνει τα 500.000 κιλά.
Ένα κιλό από αυτό το προϊόν, σημειώνει η ίδια πηγή, κοστίζει περί τα 15-20 ευρώ. Αν το μετατρέψουμε κατά την ίδια πηγή σε επώνυμο προϊόν τότε η τιμή κτήσης φθάνει τα 200 ευρώ περίπου.

 Γίνεται λοιπόν κατανοητό, συνεχίζει ο ίδιος παράγοντας ότι λόγω των συνθηκών που βιώνουμε ως πολίτες και ως κράτος πνέει ούριος άνεμος για το χύμα προϊόν αλλά όχι για τα επώνυμα σήματα.
Η ραγδαία αύξηση του χύμα προϊόντος που διακινείται στην χώρα σαφώς και έχει κτυπήσει το καμπανάκι στο Υπουργείο Οικονομίας καθώς δημιουργείται μία πολύ μεγάλη τρύπα στα έσοδά του από την φορολόγηση των καπνικών (επώνυμων) ειδών. Εκτιμάται ότι τα διαφυγόντα έσοδα για το κράτος φθάνουν ήδη τα 133 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της πάταξης του φαινομένου, πληροφορίες αναφέρουν ότι παράγοντες του Υπουργείου εκτός από τις καπνοβιομηχανίες ζήτησαν και την βοήθεια παραγωγών και μεταποιητών καπνού. Μία από τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο είναι να γίνει πλήρη καταγραφή αφενός των εκτάσεων που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια καπνών και αφετέρου να γίνει αντιπαραβολή των συμβολαίων που διατηρούν οι παραγωγοί με τις εταιρείες.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης θα ξεκινήσει να υλοποιείται εκτενώς, ενώ θα ενταθούν και οι έλεγχοι στην αγορά. Ειδικότερα δε για το χύμα καπνό, πηγές υποστηρίζουν ότι οι έλεγχοι εστιάζονται στη Λαμία και στο Αγρίνιο.
Περιοχές απ'όπου προέρχεται σχεδόν το 100% του χύμα καπνού που διακινείται παράνομα στην χώρα. Αρα, τονίζουν παράγοντες της αγοράς, το εν λόγω προϊόν αν και είναι σίγουρα ελληνικό είναι αμφιβόλου ποιότητας, ενώ σίγουρα δεν έχει υποστεί και κάποια επεξεργασία!


πηγη

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Α όχι κύριοι..Επικίνδυνοι είσαστε εσείς οι ίδιοι! Απλώς χάνει το κράτος όπως λέτε 135 εκατ ευρώ διότι με τις συνεχείς αυξήσεις στον καπνό "καταφέρατε" να ..δημιουργήσετε "τρύπα" στα έσοδα του κράτους.Δηλαδή τι περιμένατε; Όταν 1 κιλό καπνό το αγοράζω 15-20 ευρώ το κιλό στην.."μαύρη" και εσείς μου το πουλάτε 200 ευρώ τι περιμένατε;..Η βλακεία και η ηλιθιότητα σας είναι χωρίς ..πάτο!..Εσείς λοιπόν είστε επικίνδυνοι και όχι ο καπνός! Αμόρφωτα μπετότουβλα



http://ellinasasfalistis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6463.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...