Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ποιους δικαίωσε το αποτέλεσμα στην Ιταλία;


Πολλοί αναρωτιούνται ποιος δικαιώθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, το οποίο «ταρακούνησε» τον «μαγικό κόσμο της ευρωζώνης».
Οι Έλληνες ευρωπαϊστές που υπερτονίζουν ανούσια το δυτικό όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης εις βάρος των αδυνάτων ή οι αριστεροί και οι εθνικιστές που επιθυμούν μια Ελλάδα κλεισμένη στο καβούκι του εθνικού απομονωτισμού;


Μα για ακόμα μία φορά δικαιώθηκε η λογική που παραδέχεται την ύπαρξη ισχυρών συσχετισμών στην Ευρώπη καθώς και «ποικίλων» συμφερόντων, τα οποία αλληλοσυγκρούονται άλλες φορές ήπια άλλες σφοδρά. Αυτό επιβεβαιώθηκε με το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η όποια άνοδος ή πτώση πολιτικών σχηματισμών προκύπτει κατά κύριο λόγο από την υποστήριξη ή την πολεμική οικονομικοκοινωνικών παραγόντων.

Βάσει λογικής λοιπόν, η Ελλάδα όφειλε και οφείλει να έχει έτοιμο ένα εναλλακτικό σχέδιο για παν ενδεχόμενο. Όλοι θα ευχόμασταν μια ισότιμα ενωμένη Ευρώπη αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των λαών. Στην πολιτική δεν ισχύει, ωστόσο, το ευκταίο αλλά το εφικτό.

Όπως έχουμε γράψει, η Ελλάδα είναι μια χώρα που λόγω πολιτιστικού βάθους, γεωστρατηγικής θέσης και ελληνικού εμπορικού δαιμονίου μπορεί να σταθεί στα πόδια της ανά πάση στιγμή, κινούμενη πολυδιάστατα. Αν το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών άφησε άναυδους πολλούς από τους πολιτικούς, τότε τι να πούμε για την υπογραφή εικοσαετούς συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ σε σχέση με την αποκλειστική απορρόφηση υγροποιημένου φυσικού αερίου από το ισραηλινό κοίτασμα Tamar στην Ανατολική Μεσόγειο, την ίδια ώρα που οι Η.Π.Α. κατακεραυνώνουν τα ενεργειακά σχέδια της Ρωσίας αναφορικά με την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ στην Βουλή, τα πολλά νεύρα και οι ανούσιοι διάλογοι συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας φαιδρότητας. Βέβαια, οι τριγμοί στην Ευρώπη ίσως «συντάραξαν» τα κομματικά επιτελεία και όλοι θυμήθηκαν τις εταιρείες που έχουν κλείσει ή έχουν φύγει.

Εδώ φεύγουν επενδυτές από την Γαλλία θα μείνουν στην Ελλάδα, στην οποία υπάρχουν ακόμα φωνές που απειλούν την συσσώρευση πλούτου, οι φόροι φτάνουν το 45+% και φορολογείται ακόμα και ο εθελοντισμός; Ή μήπως θα μας σώσει η τραγελαφική πρόταση άμεσης και αυθημερόν απόδοσης του εισπραττόμενου ΦΠΑ εκ μέρους των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, κάτι που ενδέχεται να δημιουργήσει τεράστιο ταμειακό πρόβλημα σε οποιαδήποτε επιχείρηση;

Ή μερικοί θα ξυπνήσουν ή θα τους ξυπνήσουν γεγονότα και καταστάσεις…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...