Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μανιτάκης: Θα απολυθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αποτύχουν στην αξιολόγηση



Απολύσεις προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, για όσους κριθούν ανεπαρκείς κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ενώ ανακοίνωσε ότι η διαδικασία μετακίνησης υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου…


Βόμβα από τουν υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος έκανε λόγο για απολύσεις υπαλλήλων που θα κριθούν ανεπαρκείς και ακατάλληλοι κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.
Υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν αθρόες απολύσεις, αλλά, από το 2013, ορισμένοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα περάσουν το «τεστ» της αξιολόγησης θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους επίορκους. Ήδη 800 περίπου επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι τα κενά σε τομείς του Δημοσίου ανέρχονται σε 7.500 δηλαδή τρεις φορές παραπάνω από τον αριθμό των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Τα μεγαλύτερα κενά διαπιστώνονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (3.3314 κενά) και ακολουθούν το υπουργείο Εσωτερικών με 1.065 κενά, το υπουργείο Παιδείας με 704 κενά, ενώ 650 κενά έχουν καταγραφεί στο υπουργείο Εργασίας και 636 κενά ήδη υπάρχουν στο υπουργείο Υγείας.
Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης για τη συγκρότηση του Τριμελούς Συμβουλίου που θα διεκπαιρεώσει όλη τη διαδικασία της μετακίνησης. Η Επιτροπή θα καταγράψει τα κενά, θα τα ιεραρχήσει, θα τα αποστείλει στις υπηρεσίες, οι υπάλληλοι θα δηλώσουν που επιθυμούν να μεταταχθούν και θα γίνει η κατάταξη.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει άλλους 25.000 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα κατά το 2013 που θα προκύψουν από αξιολόγηση υπαλλήλων Δημοσίου, από αναδιάταξη δομών και υπηρεσιών των υπουργείων, των δήμων, από τη συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμών και, τέλος, από τα άλλους φορείς όπως ασφαλιστικά ταμεία, Ν.Π.Δ.Δ., πανεπιστήμια, δήμους, νοσοκομεία.


 http://www.gkourou.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...