Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ...


« Τιµή  σ' εκείνους όπου στη ζωή τους όρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες…»
Δεν έχουμε τείχη να γκρεμίσουμε ,αλλά η πατρίδα ευγνωμονούσα σε αυτούς  που δια τους αόκνους και ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους  προς το έθνος έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να  επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία  αποδίδει μικρή τιμή  χαράσσοντας τα πρόσωπα τους στα νέα  νομίσματα  της νέας δραχμής.
ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ

Στην  τιμητική  θέση της μιας  δραχμής  για λόγους συμβολισμού χαράσσεται  η προτομή του κύριου Βουλγαρακη που  με την στάση ζωής του έκανε τον Νεοέλληνα, να εντρυφήσει ξανά (επαναφέροντας στην επικαιρότητα  τον Σοφοκλή) στην προαιώνια μάχη μεταξύ νομίμου και ηθικής βάζοντας ουσιαστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την Αντιγόνη.
ΜΑΖΕΥΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΩΓΕΣ





Στο νόμισμα των πέντε δραχμών η προτομή του  κύριου Αναστασίου  Μαντελη . Ο συμβολισμός  της  αποταμίευσης έστω και μικρών  ποσών είναι προφανής .  Η στάση  ζωής του κύριου Μαντέλη  δείχνει  σαν απόλυτο  παράδειγμα  ότι η συλλογή  έστω και μικρών δωρεών κάνουν το κουμπαρά να γεμίζει.







ΜΠΡΡΡΡ...........
Στο νόμισμα των δέκα δραχμών  θα κυκλοφορήσει ένα συλλεκτικό νόμισμα  με την προτομή του κυρίου ………………. ,ας μην αναφέρουμε το όνομα του ως εκπροσώπου της αγίας οικογενείας που με την στάση ζωής του γιατί να το κρυψωμεν άλλωστε έδωσε το παράδειγμα της στήριξης των λαϊκών εισοδημάτων  και  της μάχης ενάντια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο . Αναγκαστικά και για να μην γκαντεμιάσουμε την  νέα  δραχμή  θα κυκλοφορήσει μικρός  αριθμός  νομισμάτων
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΤΥΧΙΑ




Στο νόμισμα των δέκα δραχμών που θα υπάρξει στην κυκλοφορία η προτομή του κυρίου Πάγκαλου  -αλλιώς και μεγάλου τραγουδιστή- που πρώτος αυτός κατανόησε την αξία του «στρατηγού άνεμου» δηλώνοντας  περήφανα στους αμερικανούς ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για μια κωλοσημαια  αφού θα την πάρει  ο άνεμος. Αφού δεν τους  είπε ότι μαζί τα φάγαμε πάλι καλά.





Στο νόμισμα των είκοσι δραχμών η προτομή του κυρίου  Άκη  Τσοχατζόπουλου σε ένα νόμισμα που θα έχει μια μικρή κλίση σε ανάμνηση των καταπληκτικών υποβρύχιων που παρήγγειλε .









 



Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

 



Στο νόμισμα των πενήντα δραχμών   η προτομή του κυρίου  Θεόδωρου Ρουσόπουλου , φόρος τιμής στην λαϊκή καταγωγή του και στην συνολική  πολιτική διαδρομή του.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ





Στο νόμισμα των εκατό δραχμών ο κύριος  Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, του πιο επιτυχημένου υπουργού οικονομικών  από συστάσεως  του νέου ελληνικού κράτους που με την ακάματη προσπάθεια του κατάφερε να μας απελευθερώσει από τον ζυγό του σκληρού ευρώ.



Στο νόμισμα των διακοσίων δραχμών η προτομή του Άγιου Εφραίμ ώστε να συμβολίζεται η αδιατάρακτη σχέση  μεταξύ εκκλησίας και του γένους.


 Στο νόμισμα των πεντακόσιων δραχμών  η προτομή του κυρίου Κώστα Σημίτη  που με  τον αγώνα του υπέρ της διαφάνειας  κατάφερε  ο χαρακτηρισμός λαμόγιο να θεωρείτε τίτλος τιμής.
.


Στο νόμισμα των χιλίων δραχμών που και λόγω αναγκαστικής υποτίμησης θα είναι και αυτό που θα χρησιμοποιείτε στις καθημερινές συναλλαγές περισσότερο η προτομή του κυρίου Κώστα Καραμανλή που επιτέλους κατάφερε να ξεκουραστεί . Τον ευχαριστούμε από βάθους καρδίας που κατάφερε να θωρακίσει επαρκώς την οικονομία μας ώστε να μην φοβόμαστε ξένους επιβουλείς .

 Στο νόμισμα της μιας χρυσής δραχμής (νομίσματος  ανάλογου της χρυσής λίρας) αξίας 50000 δραχμών , η προτομή του σημερινού  ΡΑΤΑΠΛΑΝ , πληροφορίες που θέλουν τον χαράκτη  να απειλείται  ώστε να τοποθετήσει τον Ιούδα , τον Εφιάλτη η τον Πήλιο Γουση κρίνονται ως αναληθείς,-μια άλλη καλή περίπτωση που σκέφτηκε ο χαράκτης ήταν του κυρίου Χρήστου Ευθυμίου  από  την ελληνική ταινία ένας βλάκας και μισός 
Για όσους δυσαρεστήσουμε
Το κανό σας και σ άλλη παραλία παιδάκια  εκτός Ελλάδος
 Κείμενο φωτομοντάζ
Λαοκόων
 
 
http://skoyrasnet.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...